11 juni 2024

10 snabba frågor till: Jonny Tholinsson på Hultafors Group

Du arbetar på Hultfors Group, vad särskiljer er på marknaden?

– Vi har ett väldigt brett sortiment med allt från tumstockar, verktyg, stegar och lampor till kläder och skor. Våra lager ligger på flera platser runt om i Europa och USA. Lagret med verktyg finns i Olsfors och har cirka 4000 artiklar. Hos en del är vi kanske fortfarande mest kända för våra tumstockar som vi har tillverkat i Hultafors, strax utanför Borås, sedan 1907 men företaget startade i Stockholm 1883.

Vad har du för roll?

– Jag är lagerchef för verktygslagret i Olsfors sedan 32 år, men har varit på företaget i 40 år. Det är en ganska häftig resa jag har varit med på, från en omsättning på cirka 40 miljoner på Hultafors AB till dagens koncern Hultafors Group AB som omsätter över 7 miljarder.

Vilka av LBC Borås tjänster använder ni?

– Det är framför allt Gods & Logistik, men vi har även använt andra tjänster då och då.

Känner du till LBC Borås alla övriga tjänster?

– Ja, det måste jag säga. Jag var med när vi valde LBC som partner redan 2003 så jag känner många av personerna där och känner till deras tjänster. De sköter transporter dagligen åt oss.

Vad var det som gjorde att valet föll på dem?

– Det var så klart många delar som spelade in, men framför allt var det närheten. Och att de kunde lösa våra uppdrag på de tider som var förutsättningen. Jag har även konkurrensutsatt dem genom åren men aldrig hittat någon som löser det lika bra.

Hur skulle du beskriva samarbetet med dem?

– Det är flexibelt, friktionsfritt och punktligt. Kräver någon av våra kunder att en transport ska göras en viss tid så löser LBC det. Vi känner chaufförerna så det är aldrig några problem.

Finns det något du känner att de kan göra bättre/annorlunda?

– Nej, faktiskt inget jag kan komma på nu.

Anser du att LBC Borås motsvarar dina förväntningar?

– De motsvarar våra önskemål med marginal. Vi kan tänka oss att även anlita dem för andra typer av transporter i framtiden. Allt fungerar bra, de är enkla att nå och väl insatta i våra uppdrag.

Vilka tre ord förknippar du med LBC Borås?

– Punktliga, samarbetsvilliga och prisvärda.

Skulle du rekommendera LBC Borås till någon annan?

– Absolut och det har jag gjort många gånger.

/* Use the Inter Font */ @import url("https://use.typekit.net/mzk8kjq.css"); #printfriendly { font-family: "neue-aachen-pro", sans-serif !important; } #pf-body h1, #pf-body h2, #pf-body h3, #pf-body h4 { font-famliy: "neue-aachen-pro", sans-serif!important; } h1, h2, h3, h4 { font-famliy: "neue-aachen-pro", sans-serif!important; } #pf-body h2 { font-famliy: "neue-aachen-pro", sans-serif!important; } p { font-family: Helvetica, sans-serif!important; } #printfriendly #pf-src { display: none !important; }